De preparerade bullarna är ofta små och läggs ut många i taget. De här bullarna hittades för ett par veckor sedan vid stadshuset i Malmö. Foto: ARKIV

Nya ”hundbullar” hittade i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal bullar preparerade med metallbitar har hittats på tisdagsmorgonen i Malmö

Bullarna hittades på en cykelväg vid Sallerupsvägen, strax söder om Olof Hågesens allé. Det här är alldeles intill Östra kyrkogården och det har hittats bullar tidigare i området.

Polis har varit på plats och tagit hand om bullarna. En anmälan om förgöringsbrott är upprättad, vilket innebär att någon avsiktligt har försökt skada djur eller växter.

Hundbullarna i Malmö

Metallbitar eller glasskärvor

Bullarna har satt skräck i Malmös hundägare under en lång tid. Vanligtvis hittas de tidigt på morgonen, inte sällan av en någon som är ute med hunden. Tidigare var de koncentrerade till bland annat Pildammsparken där många hundar rör sig. På sistone har det hittats bullar även i andra områden, som idag på Sallerupsvägen.

De bullar som hittats har varit preparerade med glasskärvor eller vasa metallbitr. Polisen tror att det rör sig om flera gärningspersoner som ligger bakom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brödbullar med bland annat glassplitter har lagts ut i Malmö de senaste åren. I videon får du en sammanfattning kring vad som hänt. Foto: Alexandra Alvlilja

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet