Foto: SVT

Distansundervisningen förlängs för delar av Katedralskolan i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Efter att cirka 40 elever och lärare testats positivt för coronaviruset införde Katedralskolan i Växjö distansundervisning. Under onsdagen beslutades att distansundervisningen förlängs året ut för delar av skolan.

Sedan vecka 46 har eleverna studerat via distans och enligt kommunen har Katedralskolan inte haft några nya inrapporterade covid-19-fall sedan den 9 november.

– Vi ser att åtgärden vi satte in har gett resultat, samtidigt vet vi att det kan finnas en viss eftersläpning av såväl provtagningstider som mottagande av provresultat. Därför väljer vi att förlänga viss distansundervisning, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden i ett pressmeddelande. 

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Under perioden 23 november-18 december kommer två tredjedelar av eleverna få undervisning på plats i skolan och en tredjedel via distans.

Skolledningen kommer träffas under veckan för att diskutera detaljerna. 

Stabilt smittoläge på övriga skolor

Enligt kommunen är smittoläget stabilt på de övriga kommunala gymnasieskolorna i Växjö. På Kungsmadskolan och Teknikum har det endast förekommit enstaka covid-19-fall bland elever och lärare som varit utspridda över längre tid. 

Som läget är nu är distansundervisning inte aktuellt på dessa skolor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet