Foto: Kaisa Andersson SVT

Man död i arbetsplatsolycka – fick betongföremål över sig

Uppdaterad
Publicerad

En olycka inträffade under onsdagen på massabruket Södra Cell i Mönsterås. En man fick ett tungt betongföremål över sig och avled.

Polisen fick larmet om olyckan klockan 11.56. Polisen undersökte olycksplatsen under dagen och har underrättat anhöriga till den anhörige mannen.

Carsten Wieger är platschef på Södra Cell där krisbearbetningsarbete nu pågår. Omkring 400 personer arbetar på massabruket i Mönsterås.

Mönsterås

– Vi försöker informera och ta hand om berörda, säger han till SVT.

Anmälan skrivs

Platsen är fortsatt avspärrad för ytterligare utredning av händelsen.

– De inledande utredningsåtgärderna är klara. Det skrivs en anmälan om arbetsplatsolycka, sedan får vi se, säger polisens presstalesperson Calle Persson till TT.

En dödsolycka inträffade på bruket så sent som november 2017. Då brännskadades en anställd när han skulle byta en maskindel på en torkmaskin. Södra Skogsägarna åtalades för arbetsmiljöbrott och erkände brottet. Då hade det inte inträffat någon dödsolycka på 13 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mönsterås

Mer i ämnet