Försöket med förbokning på buss 787 var tänkt vara slut vid midsommar, men kommer att fortsätta under hela sommaren. Foto: SVT

Fortsatt krav på förbokning av buss 787

Publicerad

Resenärer som åker buss 787 mellan Lill-Ahl och Överenhörna måste fortsätta att förboka sin buss två timmar innan avfärd, eftersom det är för få resenärer som åker sträckan.

Sedan december har resenärer som vill åka med buss 787 fått förboka sin resa 2 timmar före avgång. Förbokningen infördes som ett test eftersom det var för få resenärer som åkte sträckan, i genomsnitt färre än tre personer och ofta ingen alls.

Tidigare var det sagt att försöket skulle sluta vid midsommar men det kommer att fortsätta på de flesta avgångar även under sommaren.

Medborgardialog ska hållas

I ett mejl till SVT skriver Elin Lindström, presskommunikatör för SL:

– När utvärderingen är klar kommer vi att se över hur försöket har gått och fatta ett beslut inför den fortsatta trafiklösningen. I samband med det kommer vi även att prata med boende i Enhörna för att ta in synpunkter från de närboende, om hur förbokningen av bussen har fungerat.

Samtalen planeras äga rum hösten 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer