Elof Hanjons (S) menar att det skulle vara svårt att kontrollera mottagandet från anhöriga i Södertälje. Nu blir det inget utspring alls för studenterna. Foto: Maja Flygt/SVT

Så blir studentenfesten i Södertälje: ”Helt annat typ av firande”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ett ovanligt stilla studentfirande i Södertälje i år. För de kommunala gymnasieskolorna har utspringet ställts in och istället erbjuds ett digitalt firande med slutbetygen i ett brev på posten. Här svarar utbildningsnämndens ordförande på tre frågor om årets firande.

Så firar friskolorna i Södertälje

SVT har sökt alla fristående gymnasieskolor i Södertälje. Tre har svarat på frågan.

Mälardalens tekniska gymnasium

På studentdagen den 12 juni har lärarna arrangerat ett eget studentfirande. De har hyrt ett antal minibussar och gjort plakat till studenterna. Planen är att lärarna sedan ska åka i bussarna hem till varje elev för att lämna över slutbetyg och diplom.

Utspringet flyttas fram till slutet av augusti.

Novalisgymnasiet:  

På studenten den 9 juni kommer lärare och elever från årskurs tre ha en gemensam lunch, det är 7-8 stycken samt lärare. Inga bekanta eller familj får vara med under lunchen. Efter lunchen blir det utspring utomhus med betygsutdelning.

Studenterna får ta med max tre anhöriga.

NTI-gymnasiet: 

Inväntar uttalande från Academedia. Beroende på vad de säger tar skolan sedan ställning till firandet.

Vackstanäsgymnasiet

På studentdagen den 4 juni hade skolan utspring med mindre grupper och anhöriga väntande i bilarna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet