Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren Patrik Viklund om varför de tre misstänkta för mordet i Blombacka släpptes idag. Foto: pressbild/Åklagarmyndigheten

Tre misstänkta för mordet i Blombacka släppta på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som anhölls under natten mot måndagen misstänkta för mordet på en man i 25-årsåldern i Blombacka i söndags har släppts på fri fot. Enligt åklagaren är de dock fortsatt misstänkta och utredningen fortsätter.

Det var i söndagskväll som en man i 25-årsåldern sköts till döds i ett trapphus i Blombacka. Under natten greps tre personer misstänkta för inblandning i mordet och anhölls senare. Men på torsdagen meddelade åklagaren att det inte blir någon häktningsförhandling och att de tre är släppta på fri fot. De tre är dock fortsatt misstänkta.

Sjunde dödsskjutningen

– Vi fortsätter arbeta med full kraft i utredningen, men min bedömning är att det inte finns tillräckliga skäl för att begära dem häktade, säger kammaråklagare Patrik Viklund till SVT.

Våldsspiralen i Södertälje

Mordet var den sjunde dödsskjutningen i Södertälje i år och enligt polisen ser man kopplingar till den pågående gängkonflikten i Södertälje.

Hör mer i videon ovan om vad kammaråklagare Patrik Viklund säger om varför de släpps.

Efter avspärrningarna hävts på mordplatsen fick boende passera blodspår i trapphuset. Hör SVT:s reporter på plats i videon nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter vid porten där dödskjutningen ägde rum. Foto: Linda Asmar/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet