Folk och kultur blir digital 2021. Samtidigt slopas entréavgiften. Foto: Pressbild: José Figueroa/Folk och Kultur

Så blir Folk och Kultur 2021 – livesändningar i stället för folkfest

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin kommer 2021 års upplaga av Folk och Kultur inte genomföras i fysisk form som tidigare år. I stället väljer arrangörerna att livesända hela konventet. Samtidigt slopas entréavgiften.

– Det är ett modigt och starkt beslut av Folk och kulturs styrgrupp, säger Linde Sjöstedt, projektledare för Folk och Kultur.

Evenemanget Folk och Kultur startade 2018 med syftet att fungera som inspiration och debattforum för hela Kultursverige. Ända sedan starten har det genomförts i Munktellstaden i Eskilstuna, men 2021 års upplaga blir alltså digital i stället.

Linde Sjöstedt är projektledare för Folk och kultur. Pressfoto: Maria Nordlöw

– Det är tragiskt att coronan ställt till det, men det är också positivt att vi nu kan nå ut till fler i hela landet och få plats med hur många som helst, säger Linde Sjöstedt, projektledare.

Vill inte tappa deltagare

Beslutet att göra evenemanget kostnadsfritt för de digitala besökarna togs bland annat för att försäkra sig om att deltagarantalet ska vara fortsatt högt.

– Tyvärr har vi sett att betalningsviljan inte är så hög till digitala evenemang. Samtidigt har vi en bransch som blöder och kulturaktörer som inte ens har mat på bordet. Det här ska vara en plattform där hela branschen är samlad och då vill vi se att så många som möjligt kan vara med och delta, säger Linde Sjöstedt.

Återgå till fysisk form

Folk och kultur 2021 äger rum den 10–12 februari och livesänds från en studio i Scenkonst Sörmlands konsertsal i Eskilstuna. Planen är att 2022 års upplaga av evenemanget kommer att ske i fysisk form igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Folk och kultur

Mer i ämnet