Granaten förstörde delar av entrén till polishuset i Katrineholm på nyårsafton 2016. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Katrineholmshärvan – i dag kommer domen

Publicerad

På tisdagen meddelar Nyköpings tingsrätt dom i den uppmärksammade brottshärvan i Katrineholm som innefattar misstankar om bland annat mord, vapenbrott och bedrägerier.

Det var i slutet av januari som chefsåklagare Robert Eriksson vid åklagarkammaren i Nyköping väckte åtal i en brottshärva som saknar motstycke i Katrineholm.

Polisutredningen är mycket omfattande och totalt åtalades elva personer för olika brott, där mordet vid Östra skolan och granattacken vid polisstationen är det som sticker ut.

Släppta ur häkte

Under rättegångens lopp har tre av de misstänkta som suttit häktade släppts. Den huvudmisstänkte 40-åringen sitter kvar samt den 22-åring som misstänks ha hållit i pistolen vid Östra skolan då en 35-årig man sköts till döds i maj 2017.

Chefsåklagare Robert Eriksson, som lett utredningen, är fåordig inför domen.

– Vi är ju professionella och jag hoppas inte på någonting utan vi har gjort ett så gott arbete vi kan. Sedan får vi se hur tingsrätten bedömer detta, säger han.

Enligt Nyköpings tingsrätt görs domen offentlig klockan 14:00 i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet