Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna. Foto: SVT

Kommunalrådet om konkursbeskedet: ”Det är en oroväckande situation”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunsyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S) tycker att konkursansökan från AQ Segerström och Svensson är olycklig för Eskilstuna.

– Det är en oroväckande situation. Segerström är en stor arbetsgivare i Eskilstuna och en nyckelleverantör till fordonsindustrin.

Jimmy Jansson berättar att kommunen brukar vara förvarnade när något av de större företagen i kommunen ansöker om konkurs eller lägger ett stort varsel. Men denna gång kom det som en överraskning.

– Jag är förvånad och hade ingen indikation om det här. Det är ändå högkonjunktur och efterfrågan är på topp. Men konkurrensen är stenhård och det kan räcka med att tappa ett par tunga jobb.

Eskilstuna

Hoppas på ny ägare

Jansson hoppas dock att företaget ska kunna leva vidare med en annan ägare.

– Förra gången företaget höll på att gå i konkurs klev AQ in, den här gången får vi hoppas på andra aktörer. Men då är frågan hur många jobb som skulle bli kvar i Eskilstuna, säger Jimmy Jansson.

Erbjöd hjälp sist

Den gången var kommunen beredd att gå in och köpa fastigheten för att hjälpa företaget, men något sådant är inte aktuellt den här gången.

– Det räcker inte om ett företag har blött i flera år, och är inte rätt väg att gå om det finns underliggande strukturella problem. Vi har inte heller fått någon förfrågan, säger Jimmy Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet