Magnus Eriksson skrev sina kommentarer i en väns Facebook-tråd om bilbränder. Foto: Skärmdump från Facebook/Foto: Filip LundhVisa alla (4)
Visa alla (4)

Lokal M-topp skrev att han ville misshandla ungdomsbrottslingar

Publicerad

Eskilstunamoderaten Magnus Eriksson skriver på Facebook att han vill misshandla ungdomar som bränner bilar. ”Jag må vara gammal och i taskig form, men jag tror att jag har några batongslag kvar i mig”, skriver han i en kommentar.

Magnus Eriksson är vice ordförande Moderaternas partiförening i Eskilstuna. I en Facebook-tråd som handlar om bilbränder skriver han: ”Ge mig och några utvalda vänner och gamla kollegor i uppdrag att stävja detta så lär vi inte behöva oroa oss för några bränder på ett tag... Ge oss tio minuter och en bira när vi är klara”.

”Ta ett par ungjävlar i luggen”

Magnus Eriksson har tidigare arbetat som väktare. När en av hans Facebook-vänner kommenterar inlägget genom att skriva att han skulle vilja ”sitta på första parkett och njuta innan jag hoppade in med stålhättan före” svarar Magnus Eriksson med en skrattande smiley och skriver ”Stålhätta va fan! Ta ett par ungjävlar i luggen så drar vi ut dom och serverar polisen. Om någon gör det oerhört korkade att begå något motstånd på vägen blir det jobbigt som fan...”

En person som Magnus Eriksson tidigare taggat i tråden skriver i en kommentar att det ”skulle vara fint att gå loss med sin kära och åter rappa skiten ur lite avskräde”.

Magnus Eriksson.

”Sjävklart olämpligt”

Magnus Eriksson vill inte ställa upp på en intervju när SVT kontaktar honom med hänvisning till hälsoskäl, men han återkommer i ett sms. I det skriver han att han tar avstånd från våld och att lagen ska gälla lika för alla och fortsätter: ”Självklart är det olämpligt att uttrycka sig så, oavsett om man är politiker eller inte. Men jag tror och hoppas att man förstår att vi alla är kännande varelser med både bra och dåliga sidor”.

Han fortsätter med att skriva att han uttryckte sig i frustration:

”Jag är en helt vanlig människa som reagerar med känslor ibland. Om det inte är förenligt med att vara aktiv inom politiken så kommer jag att välja bort det. För det är svårt att välja bort att vara människa” skriver han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eskilstuna

Mer i ämnet