Från supermåne till vargdöd och skjutning

Uppdaterad
Publicerad

Här får du ett snabbt sammandrag av det viktigaste – dag för dag.

MÅNDAG

Högt tryck på SFI. De stora flyktingströmmarna de senaste åren har inneburit att många behöver lära sig svenska. Detta märks inte minst på SFI-utbildningen i Oxelösund där elevantalet mångdubblats.

SVT Nyheter Sörmland

Supermånen sågs i Sörmland. Fotograf i Nyköping berättar om den fascinerande upplevelsen – som inte återkommer på 18 år.

Man dog i trafikolycka. En bilförare i 70-årsåldern avled efter att ha krockat med ett träd på väg 56 utanför Eskilstuna. Även en hund fick avlivas efter olyckan.

TISDAG

Tiotal viltolyckor på morgonen. Just nu är det stor risk för att krocka med djur, och om olyckan skulle vara framme kan du bli brottsmisstänkt om du inte anmäler krocken till polisen.

Psykvård i hemmet prövas. I Sörmland pågår just nu ett unikt projekt med vård i hemmet i stället för inläggning inom den psykiatriska slutenvården.

Varg skjuten. Vargtiken i Sjundareviret mellan Gnesta och Järna sköts av en hundägare några mil utanför Nykvarn. Skytten är nu brottsmisstänkt.

ONSDAG

Färre läggs in på psyk. Ny forskning tyder på att psykvård i hemmet ger färre inläggningar inom den psykiatriska slutenvården.

Vittnen söks efter dubbelvåldtäkt. Polisen söker en grupp ungdomar som kan ha gjort iakttagelser i samband med dubbelvåldtäkten i Strängnäs natten till den 23 augusti.

TORSDAG

Konflikten om navelsträngsblod trappas upp. Det är nu helt låsta positioner mellan landstingsledningen och kvinnokliniken på Nyköpings lasarett i frågan om huruvida en privat aktör ska få erbjuda nyblivna föräldrar att lagra navelsträngsblod för 25.000 kronor.

Övervakningsbilder från knivrån. Polisen hoppas att rånet mot en matbutik i Torshälla ska kunna lösas och släpper bilder som visar hur gärningsmannen tejpar fast en anställd.

Polisen utreder ny skjutning i Eskilstuna. En villa i centrala Eskilstuna besköts under onsdagskvällen och kulor fastnade i väggar och fönster.

FREDAG

Sjukhusbyggen skjuts upp. Landstinget i Sörmland har presskonferens och berättar om ett tufft ekonomiskt läge.

Sportfredag. Vi möter två landslagskyttar från Katrineholm och den nya coachen för Vingåkers volleybollklubb.

De tog flyktinghjälpen i egna händer. Möt Muhammed Tahsin från Eskilstuna och hans kompisar som åker till Grekland för att hjälpa.

Polisen utreder dubbel beskjutning. Skotten mot en villa i Eskilstuna kan ha samband med skott mot krog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter Sörmland

Mer i ämnet