Jari Puustinen har valt att lämna sitt uppdrag som vice ordförande i moderaternas förbundsstyrelse i Sörmland. Anledningen är att han inte tycker arbetet i styrelsen fungerat på ett bra sätt. Foto: SVT

Toppmoderat hoppar av förbundsstyrelsen i Sörmland: ”Har inte fungerat”

Uppdaterad
Publicerad

Jari Puustinen, moderat kommunalråd i Eskilstuna, var fram till onsdagen vice ordförande i moderaternas förbundsstyrelse i Sörmland. Nu har han valt att hoppa av.

– Arbetet i styrelsen har inte fungerat. Det passar inte mig, säger han.

Jari Puustinen är moderaternas toppnamn i Eskilstuna och har alltså varit vice ordförande i förbundsstyrelsen.

”Styrelsen ska vara objektiv”

– Jag kan bekräfta att jag avsagt mig uppdraget. Jag tycker att som förbundsstyrelsen jobbar i dag inte ligger i linje med hur man ska jobba. Styrelsen ska vara objektiv, stöttande för alla i länet och oberoende. Dessutom tycker jag att fler beslut ska fattas av styrelsen, säger Jari Puustinen.

Turbulensen inom moderaterna

Den senaste tiden har det varit turbulent bland moderaterna i Nyköping, och flera Nyköpingsmoderater har krävt gruppledaren Anna af Silléns avgång.

Jari Puustinen är noga med att han inte tar ställning för någon av parterna, men säger samtidigt att den här typen av konflikter påverkar alla moderater i Sörmland.

Nyköpingskonflikten spelar in

– Den konfliken finns absolut med som en del i det här som lett fram till mitt beslut att lämna förbundsstyrelsen, men det är inte själva konflikten i Nyköping i sig som ligger bakom. Det är helt enkelt vårt arbetssätt det handlar om, säger Jari Puustinen.

Han har nu även informerat valberedningen om sitt beslut att lämna. Något som gör att processen kring att hitta en ersättare kan sätta igång.

Helena Koch är förbundsordförande för Moderaterna i Sörmland.

– Det är tråkigt att Jari har valt att lämna förbundsstyrelsen. Vi har haft ett gott samarbete sedan vi valdes våren 2019. Det är Jaris beslut och jag kan bara beklaga det. Jag hade gärna fortsatt leda förbundet tillsammans med honom, skriver Koch i ett mejl till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen inom moderaterna

Mer i ämnet