Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oppositionen i Österåker riktar stark kritik mot Liberalernas ordförande Monica Kjellman. Foto: Tomas Blideman/SVT

Stark kritik mot L i Österåker: ”Bör fundera på att avgå”

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen i Österåker kommer med hård kritik gentemot Liberalernas ordförande Monica Kjellman, för hur hon har hanterat SVT:s granskning av LSS i Österåker. SVT har tidigare visat hur Liberalerna i Österåker inte vill svara på frågor utan istället använt sina egna kanaler till att sprida felaktigheter.

– Vårt förtroende för Monica Kjellman är förbrukat, säger Sofia Almgren som är oppositionsråd för Socialdemokraterna i Österåker.

SVT:s publicering som visar att Liberalerna i Österåker inte vill ställa upp på intervju, utan istället väljer att sprida felaktigheter på sin hemsida, har fått Socialdemokraterna och Roslagspartiet att reagera.

– När man fabricerar ihop osanningar, då har det gått för långt. Då har vi tappat förtroendet för dem, säger Anna Maria Tipper från Roslagspartiet.

Fallet Tim: SVT granskar LSS i Österåkers kommun

”Ta julhelgen till att fundera”

Också Socialdemokraternas förtroende för Liberalerna och Monica Kjellman är i botten.

– Jag reagerar med bestörtning. Jag tycker att Monica Kjellman ska ta julhelgen till att fundera på om hon är rätt person på rätt plats. Är hon inte det så är det dags att avgå, säger Sofia Almgren (S).

Efter SVT:s publiceringar har Liberalerna i Österåker valt att ändra texten på sin hemsida. Formuleringarna där SVT anklagas för att sprida felaktigheter har tagits bort. 

SVT har sökt Liberalerna i Österåker utan framgång.

Redan under måndagen meddelade Österåkers kommun att de tillsätter en extern utredning av kommunens LSS-hantering, efter SVT:s granskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tim: SVT granskar LSS i Österåkers kommun

Mer i ämnet