Ytterligare tre personer har gripits misstänkta för inblandning i dubbelmordet på två svenskar utanför Köpenhamn. Arkivbild från brottsplatsen. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre gripna för mord på svenskar i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har gripits misstänkta för inblandning i dubbelmordet på två svenskar utanför Köpenhamn i juni. Svensk polis samarbetade med dansk polis och de gripna kommer att överlämnas till Danmark.

Tre personer har gripits i ett tillslag i södra Stockholm, misstänkta för inblandning i dubbelmordet på två svenskar i Köpenhamn, vilket Kvällsposten var först med att rapportera. De tre ska ha koppling till en kriminell gruppering i Stockholm och brottsrubriceringen är två mord och ett mordförsök.

Har varit efterlysta

Det var bland annat den regionala insatsstyrkan samt personal från polisområde Stockholm syd som medverkade vid insatsen och de biträdde dansk polis och åklagarmyndighet.

Dubbelmordet i Köpenhamn

Niclas Andersson som är chef för lokalpolisområde i Järva vill inte gå in på vilka kopplingar de gripna har, men bekräftar att svensk polis har hjälpt dansk polis och att ärendet utgår från den danska förudnersökningen.

– De här personerna har varit efterlysta för inblandning för morden. Vi kommer att överlämna de till dansk polis och vi är glada att samarbetet gick bra med Danmark, säger Niclas Andersson.

Tio skott avlossades

Det var den 25 juni som två svenskar, 23 respektive 21 år gamla, blev ihjälskjutna i Köpenhamnsförstaden Herlev. Minst tio skott avlossades från automatvapen och pistol och det har rapporterats att morden har kopplingar till uppgörelser mellan kriminella grupper i nordvästra Stockholm.

För lite drygt två veckor sedan häktades en 21-årig man som misstänks ha kopplingar till dubbelmordet, men det har inte offentliggjorts exakt vad misstankarna består i. Han greps vid ett polistillslag i danska Århus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Köpenhamn

Mer i ämnet