Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Tommy Hindrikes, som SVT tidigare träffat i samband med rapporteringen av LSS i Österåker, lämnar mötet i protest mot ansvarig politikers oförmåga att svara. Foto: Jimmy Kirvesmäki/SVT

Upprörda röster i Österåker under LSS-möte

Uppdaterad
Publicerad

Stämningen var stundvis hätsk när Liberalerna i Österåker höll ett möte på torsdagskvällen om hur LSS-verksamheten fungerar i kommunen.

– Mötet var en parodi. Jag undrar varför de bjöd in. Det var pinsamt, säger Tommy Hindrikes som valde att lämna mötet i protest.

Under rubriken ”Allas rätt till livet” bjöd vård- och omsorgsnämndens ordförande, Monica Kjellman (L) in invånarna i Österåker till ett möte om hur LSS fungerar i kommunen.

Med på mötet var Tommy Hindrikes. SVT har tidigare berättat om familjen Hindrikes, där sonen har beviljade LSS-insatser – men som kommunen inte kunnat verkställa.

– Jag har haft LSS för min son i 29 år i Österåker. Det har fungerat bra till för några år sedan. Då sprack det. De skulle behöva byta ut hela LSS-enheten och börja lyssna på människor, säger Tommy Hindrikes.

Ansvarig politiker: ”Jag är nöjd”

Trots hård kritik är Monica Kjellman (L) nöjd med hur LSS-verksamheten i Österåker.

– Ja, jag är nöjd. Ofta upplever människor att de fått ett dåligt bemötande för att de inte fått det som de ansökt om, säger Monica Kjellman (L).

Monica Kjellman har tidigare avböjt intervju med SVT men i samband med mötet ställde hon upp. Hör hennes svar i videon längst upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.