Viktigt val väntar för Centerpartiet under tisdagskvällen. Vem blir ny gruppledare? Unn Harsem är ett möjligt namn. Foto: SVT

Centerpartiet väljer ny ”lokal partiledare”

Publicerad

I kväll väntas Centerpartiets kommunfullmäktigegrupp välja en ny gruppledare som ska efterträda sparkade Stefan Hanna.

Ja, i kväll väntas Centerpartiet i Uppsala välja en ny gruppledare, som kan beskrivas som partiets lokala partiledare i Uppsala. Fram till i går eftermiddag hade Stefan Hanna den här rollen i pariet. Men eftersom han nu är utesluten och inte är välkommen längre i Centerpartiet, måste en ny väljas.

– Vi ska försöka välja en en ny gruppledare, och om inte det går så behöver vi åtminstone en tillfällig, säger Unn Harsem, kretsordförande i Centerpartiet i Uppsala.

Själv sitter hon på kretsordförandeposten och ser gärna att en annan person tar rollen som gruppledare.

– Det är absolut lämpligast. Då kan kan en fokusera på politiken, så att vi inte tappar fart  här, medan den andra personen kan fokusera på partiet och de formella bitarna.

Ni har haft två olika personer tidigare, du har suttit på den ena posten och Stefan Hann på den andra. Det har inte fungerat så bra.

– Nej, precis. Men det är nya förutsättningar nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stefan Hanna utesluts

Mer i ämnet