Lavinsändaren efter saknade 29-åringen lokaliserad

Uppdaterad
Publicerad

Signaler från ytterligare två lavinsändare har snappats upp av polisen i Norge efter lavinolyckan i onsdags. Det innebär att alla fyra personers sändare lokaliserats

De tre männen, från Finland, och kvinnan som alla är i 30-årsåldern försvann på väg mot Blåbärsfjället i Tamokdalen vid 14-tiden på onsdagen. En större lavin hade observerats i området där gruppen försvann. Sökande har pågått sedan dess men försvårats av väderförhållandena i området.

Under onsdagen meddelade norska myndigheter att samtliga lavinsändare som sällskapet bar har lokaliserats. Bland annat från den 29-åriga svenska kvinnan som är försvunnen. Kvinnan är hemmahörande i Uppsala.

Kartan visar Blåbærfjellet i Tamokdalen. Lavinområdet är markerat rött. Den vanliga vandringsleden är markerad blå. Foto: Norska polisen/SVT

Signalerna lokaliserades när området genomsöktes med helikopter under natten. Polisen utgår ifrån att de fyra saknade har omkommit i lavinen.

Norska polisen har tidigare sagt till SVT att de hoppas kunna hitta de saknades kroppar.

– Polisen kommer att göra det som går för att lokalisera och gräva fram de fyra som vi antar är omkomna. Men att statusen på uppdraget har ändrats ger oss mer tid för värdering av säkerhetsläget, säger Morten Pettersen vid norska polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.