Hälsoveckan pågår under helgen och hela vecka 40 Foto: Bildmontage TT

Hälsovecka i Filipstad

Publicerad

Idag drar en vecka i hälsans tecken igång i Filipstad. En rad gratis aktiviteter kommer att erbjudas, allt från rörelselekar för de yngre till Rollator-café för de äldre.

– Den behövs för att peppa folk, säger hälsokonsulenten Britta Ericsson.

För nionde gången anordnas Hälsoveckan i Filipstad i samarbete mellan Filipstads kommun, lokala föreningar, Friskvården i Värmland, Funktionsrätt Filipstad, Folkets hus med flera. Flera olika aktiviteter står på schemat.

– Nytt för i år är bland annat barnvagnspromenad, ponnyridning, information om tandhälsa och kvällshänget i skateparken, berättar Britta Ericsson som är hälsokonsulenten på kommunen och en av arrangörerna.

Hälsoveckan riktar sig främst till barn och ungdom, äldre över 65 och personer med funktionell funktionsnedsättning, men också till alla som är sugna på att delta.

– Vi hoppas att de som deltar får med sig tips om hur man kan leva hälsosamt både fysiskt och psykisk och att man sedan fortsätter leva med det man lärt sig.

Tidigare har runt 3 200 personer varit med på aktiviteter under veckan. Man jobbar även på kommunens förskolor, skolor och äldreboenden lite extra med hälsa under Hälsoveckan.

Här finns hela veckans program

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.