Kristina Olsson berättar varför hon uppskattar den annorlunda versionen av matmässan. Foto: SVT

Matmässa flyttar ut på gårdarna

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det dags för det årliga eventet ”Smaka på Värmland”. Under rådande pandemi dock med en lite annorlunda utformning. SVT gjorde ett besök på Åstorps gård utanför Karlstad dit besökarna hittade redan när portarna slogs upp vid tiotiden på lördagsförmiddagen.

Förra året drog matmässan runt 8 000 besökare. I år, när det inte går att hålla ett så stort arrangemang, blir upplägget istället att besökarna får åka runt till de olika utställarna på deras hemmaplan och smaka på maten där. 100 aktörer bjuder då besökare till 71 olika platser för att smaka på mat från Värmland.

– Det är fantastiskt att det finns så mycket olika dofter och smaker att erbjuda i Värmland, säger Linnéa Palmqvist, projektledare Smaka på Värmland på arrangörens sajt.

Coronaviruset i Värmland

Uppmanas hålla avstånd

Bland besöksmålen i år finns bland annat Europas enda spirulinafarm, platser med hemmagjorda chokladprodukter och gårdar med både grankottssirap och jäst- och bakteriekulturen kombucha.

För att undvika spridning av corona uppmanas besökarna att hålla avstånd och lägga om rutten mellan gårdarna om det blir för många besökare samtidigt.

Här hittar du en karta till alla aktörer som går att besöka under mässan.

Det är tionde gången mässan ordnas och fjärde året som den hålls i Kristinehamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet