En man i 35-årsåldern är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök efter knivdådet mot en flicka i 10-årsåldern i Brunnsparken i Göteborg i början mars. Foto: SVT

Knivhögg flicka i Brunnsparken – lider av psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha knivskurit en flicka i 10-årsåldern i Brunnsparken i mars misstänks ha lidit av en psykisk störning. Det skriver Göteborgs-Posten. Mannen sitter häktad och är misstänkt för mordförsök.

Det var i början av mars som flickan attackerades. En man i 35-årsåldern greps på plats och sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för ett fall av mordförsök och ett fall av grov misshandel.

Flickan har under flera veckor vårdats på sjukhus med allvarliga skador. Enligt polisen är hon hemmahörande i Nederländerna, och var på besök hos släktingar i Sverige vid attacken.

Knivdådet i Brunnsparken

Nekar till brott

Nu har en paragraf 7-undersökning genomförts som visar på att den misstänkte kan ha lidit av ”en allvarlig psykisk störning vid gärningstillfället” och även ”en allvarligt psykisk störning vid undersökningstillfället”, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen, som i förhör uppgett att han inget minns från händelsen, nekar till brott.

I klippet nedan hör du Yasin som var med och grep den misstänkte gärningsmannen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Yasin Missaoui om varför han inte tvekade att gripa in när flickan knivhöggs i Brunnsparken i Göteborg. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Brunnsparken

Mer i ämnet