En man i 35-årsåldern är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök efter knivdådet mot en flicka i 10-årsåldern i Brunnsparken i Göteborg i början mars. Foto: SVT

Knivskars i Brunnsparken – nu har flickan lämnat sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Den flicka i tioårsåldern som knivskars i Brunnsparken i Göteborg i början av mars har nu fått lämna Sahlgrenska universitetssjukhus där hon vårdats.

– Jag kan bekräfta att hon har lämnat sjukhuset, det är det enda jag kan säga, säger Ingrid Fredriksson på Sahlgrenska pressavdelning.

Det var i början av mars om flickan attackerades. En man i 35-årsåldern greps på plats och sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för ett fall av mordförsök och ett fall av grov misshandel.

Flickan har under flera veckor vårdats på sjukhus med allvarliga skador. Enligt polisen är hon hemmahörande i Nederländerna, och var på besök hos släktingar i Sverige vid attacken.

Knivdådet i Brunnsparken

Det är i nuläget okänt vad motivet till brottet var. Det finns heller inte någon känd koppling mellan den misstänkte mannen och de målsägande.

Åklagaren Moa Widjer har på fredag kl 11 på sig att besluta om åtal och enligt uppgifter till SVT kommer hon att begära förlängning.

I klippet nedan hör du Yasin som var med och grep den misstänkte gärningsmannen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Yasin Missaoui om varför han inte tvekade att gripa in när flickan knivhöggs i Brunnsparken i Göteborg. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Brunnsparken

Mer i ämnet