Hör vad resenärerna Dena Akbar, Rass Bukiew och Cecilia Ågren säger om coronaviruset när SVT Nyheter Väst träffade dem på Landvetter flygplats. Foto: SVT

Landvetter flygplats: Vi har hög beredskap

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har coronavirusets spridning inte påverkat de svenska flygplatserna särskilt mycket. Men på Göteborg Landvetter Airport meddelar man att man står i hög beredskap.

Två europeiska länder har bekräftade fall av personer insjuknade i det nya coronaviruset, Tyskland och Frankrike. Men smittskyddsläkare tror att det är en tidsfråga innan fler fall dyker upp.

Detta har ännu inte lett till några konkreta åtgärder på landets flygplatser.

Coronaviruset i Västsverige

– Vi har hög beredskap och vi står i daglig kontakt med ansvariga myndigheter, säger Ellen Laurin på Swedavias pressjour.

I klippet ovan hörs hur några resenärer resonerar kring att resa utomlands efter utbrottet.

Inväntar besked

Enligt Laurin finns det redan upparbetade rutiner på plats, rutiner som snabbt kan införas om läget kräver så.

– Vi vidtar de åtgärder som krävs när myndigheterna säger till. Det är framförallt Folkhälsomyndighetens direktiv vi följer men vi står även i kontakt med regionerna exempelvis, säger hon.

Samma situation gäller för alla Swedavias flygplatser i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet