Skellefteå kommuns badhus och gym stängs efter utökade coronarestriktionerna. Foto: SVT

Alla kommuner vidtar coronaåtgärder – så berörs du

Uppdaterad
Publicerad

Efter tisdagens besked om utökade allmänna råd för Västerbotten, så har alla länets kommuner börjat vidta åtgärder för att anpassa sin verksamheter. Nedan är några av de åtgärder som det beslutats om.

Bjurholm:

Inför nu totalt besöksförbud hos de vid äldreboenden. Det ska hållas ett möte om vidare restriktioner på fredag. Simhallen stänger för allmänheten men har öppet för skolans verksamheter. Fritidsgården stängs helt. Bibliotek hålls endast öppet för in/utlåning via ”meröppet” för de som har tagg. 

Dorotea:

Ungdomsgården håller stängt. Inga besök inom äldreomsorgen mer än i undantagsfall. Biblioteket håller öppet, men med restriktioner. Barn- och ungdomsidrotten fortsätter bedrivas.

Lycksele:

Simhall, bowling, fritidsgårdarna Midgård och Loftet håller stängt för allmänheten tom 8 december. Skolverksamheten fortsätter. Under torsdagen kommer besked om man ska fortsätta med distansundervisning för Tannbergsskolan (gymnasiet). Idrottshallar och ishall stänger för de som är födda tidigare för 2005. Daglig verksamhet stängt liksom resurscentrum och Röda villan tills vidare. Korttidsboenden stänger också from idag och håller stängt 14 dagar. Angående biblioteken pågår diskussioner.  

Malå:

Munskydd på samtliga besökare inom omsorgen. Fritidsgårdarna stänger från och med idag. Biblioteket diskuterar olika lösningar.  

Nordmaling:

Simhallen stänger för allmänheten. Biblioteket är öppet för in- och utlåning. Allmänhetens åkning i ishallen fortsätter, men ej tillgång till omklädningsrum – samma sak gäller för sporthallen. Inom äldreomsorgen förbereds för att besökande ska ha munskydd från och med måndag.

Norsjö:

Simhallen stänger för allmänheten. Från och med torsdag ska samtliga medarbetare på Norsjö kommuns vård- och omsorgsboenden för äldre bära munskydd som förebyggande åtgärd, detta gäller även besökare.

Robertsfors kommun:

Simhallen stängs. Fritidsgårdarna stänger. Biblioteket ändrar öppettider och endast för utlån och återlämning. Föreningar manas begränsa verksamhet för de som är födda före 2005.  

Sorsele:

Fritidsgården kommer hållas stängd liksom bion. På Kulturskolan kommer individuella undervisningar fortsätta, liksom dansen. Biblioteket kommer hålla öppet men ej som samlingsplats. Simhallen kommer hålla öppet men bastun stängd, max 24 personer i simhallen samtidigt.

Storuman:

Kommunfullmäktige ställer in den 17 november på grund av smittspridningen. Fritidsgårdar och bowling i Tärnaby och Storuman stänger. Badhuset endast öppet för simundervisning. Biblioteket stänger helt. Gymmet vid Skytteanska skolan stänger för allmänheten. Dagverksamheten stänger tills vidare. Besöksförbud på alla äldre- och LSS-boenden. 

Vilhelmina:

Simhallen stänger för allmänheten. Ishallen håller stängt sedan tidigare pga smittspridning. Fritidsgården stängs onsdag. Biblioteket håller öppet för utlåning, men ej som samlingsplats. Turistbyrån stänger fysiskt. Sporthallarna är öppna för skolverksamhet och träningar för yngre.   

Vindeln:

Simhallen stänger för allmänheten till och med den 8 december. Man avråder starkt från besök på äldreboenden. Bilblioteken är öppna (utom Tvärålund), men uppmanar till korta besök. Jobba hemifrån de som kan.

Vännäs:

Medborgarhusbion stänger, allmänhetens åkning är stängd tills vidare. Undvik att besöka boenden i kommunen, inget förbud. Munskydd ska användas. Biblioteket har öppet men kan förändra öppettiderna. Fritidsgården Ikaros håller stängt. Dagverksamheter är fortsatt öppet men med vissa restriktioner.  

Åsele:

Simhallen och sporthallen stängda för allmänheten. Gymmet är stängt för samtliga. Biblioteket öppet 9-16 vissa dagar, men stängd dörr. Ungdomsgården är stängd, bion likaså. Kulturhuset är låst (bara förbokade möten). Mindre grupper på vuxenutbildningen. Särskilda boenden har fått skärpta restriktioner.   

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet