Thomas Johansson, vd vid fastighetsbolaget Balticgruppen Fastigheter som äger bostäderna i området där festen hölls. Foto: SVT

Fastighetsägaren ovetande om olycksfesten

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll anordnades en stor fest på ett studentbostadsområde i Umeå där tre personer skadades, varav två allvarligt, efter att ha fallit ned från tio meter höga hustak. Trots hög musik och mycket folk var fastighetsägarna helt ovetande om de pågående festligheterna.

Tre personer skadades inatt, två av dem allvarligt, efter att ha klättrat upp på tio meter höga hustak och ramlat till marken under en stor fest på Ålidhöjd i Umeå.

När SVT nådde Balticgruppen Fastigheters vd Thomas Johansson vid niotiden under söndagsmorgonen med beskedet om den tusen personer stora spontanfesten som utmynnade i tre skadade personer, var man ovetandes om kvällens händelser.

Olycksfesten på Tvistevägen

LÄS MER: Vittnet: ”Jag såg en svart prick falla från hustaket”

”Konstigt om polisen varit här och vi inte fått veta”

Thomas Johansson åkte därefter upp till bostadsområdet på Tvistevägen för att se över förödelsen efter festen. Det var fortfarande fullt med skräp, soppåsar och flaskor på området under söndagsförmiddagen.

– Jag tycker det är konstigt om polisen varit här och vi inte fått veta något om den här festens omfattning, säger Johansson när han inspekterar området.

– När det är vardag ska vi se vad vi kan göra för att se till att något likande inte händer igen, säger han och vill även skicka sina tankar till skadade personernas anhöriga.

Vem ska städa upp detta?

– Det blir väl vi som får göra det, säger Thomas Johansson.

Vet du mer om händelsen? Kontakta SVT på vasterbotten@svt.se .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksfesten på Tvistevägen

Mer i ämnet