Över tusen personer befann sig på en utomhusfest ett bostadsområde under lördagen. Tre personer föll handlöst från hustaken på tio meters höjd och fick föras till sjukhus med ambulans. Foto: Privat

Vittnet: ”Jag såg en svart prick falla från hustaket”

Uppdaterad
Publicerad

Över tusen personer befann sig på Ålidhöjd i Umeå igår på en stor fest där tre personer ramlade ned från tio meter höga hustak. Ett vittne berättar om hur han såg en av männen falla till marken.

Obs! Artikeln skrevs 21 maj 2017.

Festen pågick på ett studentområde på Tvistevägen med ungefär tusen personer på plats. Vittnet befann sig på festen och stod på gatan på gårdsområdet där den stora spontanfesten hölls igår på Tvistevägen, ett studentområde i Umeå. Vittnet stod och rökte när han såg något hända i ögonvrån.

Olycksfesten på Tvistevägen

– Jag stod bakom ett hus och såg bara en svart prick falla från hustaket. Jag vet inte var han föll ifrån, men minst tre våningar i alla fall. Jag skrek till mina kompisar att ”han föll ju”, så sprang vi dit, berättar vittnet för SVT.

”Han kunde prata med mig”

Mannen som ramlade hade ont i ryggen.

– Jag tog hans hand och försökte prata med honom. Han kunde prata med mig, men hade väldigt ont i ryggen och benen. Då kom en annan person fram och då sa vi att vi skulle ringa ambulansen. Sedan låg vi bara och höll i killen och pratade med honom, säger vittnet som upprepar att han upplevde fallhöjden som väldigt hög.

LÄS MER: Två allvarligt skadade efter festen

– Vi låg ett tag och pratade med honom innan ambulansen kom och lyfte fram sin bår. Sedan såg jag inget mer, säger han.

Rasmus, ett annat vittne till händelsen berättar om hur han hörde dunsen från fallet. Hör ögonvittnet Rasmus berätta vad han såg:

Uppmanade att hålla sig borta från taken

Enligt SVT:s första vittne var det mycket folk som befann sig på taken under kvällen.

– Det hade uppmanats att inte vara på taken eftersom det lockat till sig polisen tidigare, men det var många som satt på taken ändå.

Ett annat vittne som SVT pratat med berättar att festen inte upplevdes som allt för stökig, men att det var väldigt mycket folk.

– Det var folk överallt. Både på gården, i lägenheterna och tyvärr också på taken, säger hon till SVT.

MISSA INTE: Ladda ner SVTs app för mer lokala nyheter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksfesten på Tvistevägen

Mer i ämnet