Hans Linder såg bilen köra igenom byn. Foto: Privat/Polisen

Försvunna 80-åringen: Hans såg den efterlysta bilen

Uppdaterad
Publicerad

En guldfärgad Volvo söks av polisen både med anledning av misstänkta mordet på en man i Småland och i samband med den försvunne 80-åringen i Malå kommun. Hans Linder är en av dem som sett bilen innan försvinnandet.

– De var inte stressade, säger han till SVT Västerbotten. 

Mannen från Malå kommun anmäldes försvunnen 3 augusti. På måndagen meddelade polisen att händelsen rubriceras som människorov, även om det inte finns något i nuläget som tyder på att mannen förts bort mot sin vilja. I samband med mannens försvinnande har en guldfärgad Volvo synts i området, samma bil har också kopplats samman med ett misstänkt mord i Markaryd.

Dagen innan 80-åringen försvann, den 2 augusti, observerade Hans Linder en guldfärgad Volvo med två män som åkte genom byn.

Markarydsfallet

– Jag fick se dem komma körande genom byn med öppen ruta, de var inte stressade, berättar han.

”Folk är oroliga”

Hans Linder säger att de körde sakta förbi hans hus. 

– De kom från en skogsbilväg, sedan försvann de därifrån. 

Hans Linder berättar att oron nu är stor i byn. 

– Folk här är oroliga över det som hänt, framförallt bland de äldre. 

Försvunna 80-åringen

Den 3 augusti anmäldes en 80-årig man från Malå kommun försvunnen. Innan försvinnandet hade mannen åkt i väg på en cykeltur. 

Den 19 augusti meddelade polisen att ärendet rubriceras som människorov. 

Polisen efterlyser också en guldfärgad Volvo som observerats i området där mannen försvann – samma bil söks av polisen i Småland efter att den kopplats samman med ett misstänkt mord i Markaryd. 

Polisen bekräftar att det är samma bil som synts i Markaryd och i Malå kommun, men understryker att man inte vet om bilen har koppling till 80-åringens försvinnande. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet