Gunilla Persson, smittskyddsläkare på Region Västerbotten, tycker inte att studentfesten på Ålidhem är okej. Foto: SVT

Stor fest i studentkorridor i Umeå upplöstes av polis

Uppdaterad
Publicerad

En studentkorridor med uppemot 70 personer gjorde att polisen efter midnatt larmades. Det var i stadsdelen Ålidhem i Umeå som studenter struntat i att följa restriktionerna om att inte samla mycket folk.

– Nu gäller det att ta det lugnt några veckor, det finns risk att man sprider smitta fast man inte har mycket symtom, varnar smittskyddsläkaren i Umeå Gunilla Persson som tycker korridorsfest i det här formatet inte alls är okej.

Enligt polisen så hade 60-70 personer samlats och man fick avhysa de som inte bor i studentkorridoren som var platsen för den stora festen.

Ingen anmälan är gjord men festen avslutades vid 02-tiden, natten mot lördag.

Coronaviruset i Västerbotten

På grund av coronavirusets spridning gäller en deltagargräns om max åtta personer vid privata sammankomster.

Gunilla Persson som över helgen jobbar med smittspårning i Västerbotten tycker att studenter som har minsta symptom i veckan ska låta testa sig.

– Får vi en spridning så blir det en knepig smittspårning, säger Gunilla Persson, smittskyddsläkare vid Region Västerbotten som understryker att fester likt nattens verkligen bör undvikas i vår.

Har du uppgifter om den stora fest som ägde rum i en studentkorridor under fredagen eller andra uppgifter kring händelsen som du vill tipsa om oss? Hör av dig till SVT Nyheter Väserbotten på mejladressen vasterbotten@svt.se. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet