Hör riksdagspolitikerna Jasenko Omanovic (S) och Emil Källström (C) reagera på att de statliga myndigheterna inte vill flytta verksamhet till Härnösand. Foto: SVT

Emil Källström (C): ”Kompetensbrist är bara struntprat”

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagspolitiker från Härnösand är kritiska till att de statliga myndigheterna skyller på kompetensbrist när de nekar till att flytta ut delar av sin verksamhet från Stockholm.

Regeringens utredare har hittat 80 statliga jobb på fem myndigheter som skulle kunna utlokaliseras till Härnösand. Samtliga myndigheter säger nej till de förslag på utlokalisering som föreslås i utredningen. Flera myndigheter pekar på bristen av kompetens.

– Det är struntprat. Kompetensbrist är ett slentrianskäl som myndigheter refererar till, menar Emil Källström (C), riksdagsledamot från Örnsköldsvik.

”Det finns inte bara kompetens i Solna”

Han får medhåll av Jasenko Omanovic (S), som också är riksdagsledamot från Härnösand.

– Jag tror inte att det bara finns kompetens i Solna, där alla myndigheter sitter, utan det finns väldigt mycket kompetens även hos oss i Västernorrland, säger han.

Hör mer av riksdagsledamöternas reaktioner i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.