Framtiden för tippen i Skultuna efter företagets konkurs är än så länge osäker. Foto: SVT

Bolaget bakom Skultunatippen begärs i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

NM trading och Transport AB, som bland annat driver Skultunatippen i Västerås, begärs i konkurs. Samtidigt misstänks flera medlemmar i företagsledningen för grova miljöbrott.

– Med tanke på att det dels pågår en polisutredning och dels att de fått ganska grava påpekanden även i andra kommuner kan jag inte säga att jag blev jätteförvånad, säger Anna Thunell (MP), ordförande milljö- och konsumentnämnden.

Den exakta framtiden för soporna på Skultunatippen är än så länge osäker.

– Det är för tidigt för jag ska kunna säga hur framtida fodringar och beslut kommer att se ut men juristerna och förvaltningen jobbar med detta.

”Lagstiftningen är bristfällig”

För att undvika att liknande situationer uppstår efterlyser hon en strängare miljölagstiftning.

– Om jag exempelvis vill sälja tobak eller alkohol gör man en vandelsprövning för att se vad det är för typ av bolag och vad för typ av personer som driver det. Den möjligheten finns inte att göra i miljöbalken i dagsläget, det är något vi borde se över.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Avfallsanläggningen i Skultuna

Mer i ämnet