En person dog i samband med en skottlossning på Bäckby i Västerås. Foto: Blåljusbilder

Fem personer anhållna efter dödsskjutning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen greps och anhölls fem personer misstänkta för mord efter att en man sköts till döds på Bäckby i Västerås den 1 november.

Det var på tisdagseftermiddagen, strax innan klockan 17, som en man i 20-årsåldern blev skjuten på Bäckby. Den skadade fördes till sjukhus men avled senare av sina skador. Nu har fem personer anhållits misstänka för att vara inblandade i skjutningen.

– Utredningen har lett fram till dagens tillslag och går nu vidare. Senast på fredag kommer jag ta ställning till om någon av personerna ska begäras häktad, säger kammaråklagare Karolin Hellsberg som leder förundersökningen.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

Tre av personerna är på sannolika skäl misstänkta för mord, de andra två är skäligen misstänkta. Enligt polisen är personerna som greps två tonårspojkar och övriga tre är yngre män.

Sedan tidigare har två kvinnor suttit anhållna misstänkta för inblandning i mordet. De är frisläppta men fortsatt misstänkta för brott.

Dystra siffrorna för 2022: 16 fall där skjutvapen avlossats i Västmanland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Allra flest skottlossningar i Västmanland sker runtom i Västerås – starta klippet för att se några exempel från 2022 där antalet skjutningar är uppe på rekordhöga nivåer jämfört med föregående år. Foto: SVT/Polisens förundersökning/Texturefabrik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

Mer i ämnet