Foto: Ann-Sofie Sannemalm/SVT

”Finns flera tänkbara motiv”

Uppdaterad
Publicerad

Jakten på mördaren som dödade en 42-åring man på Skallberget fortsätter med full kraft. ”Det finns flera tänkbara motiv”, säger Bengt Nordlöf, chef på roteln för grova brott.

Vilka motiven är vill inte polisen gå in på.

– Vi fortsätter med en bred kartläggning och generellt sätt finns det tänkbara motiv som alltid är gångbara, säger Nordlöf.

Mordet på Skallberget

42-åringen sköts till döds i sömnen. Mördaren, eller mördarna, tog sig in i lägenheten via altanen när 42-åringen och hans familj låg och sov. I bostaden fanns också parets tre små barn.  Det var hans fru som larmade polisen.

Rättsläkaren är klar med obduktionen och i onsdags flögs 42-åringens kropp till Kurdistan för att begravas där.

Några spår måste ni väl ändå har hittat efter gärningsmannen?

– Just det vill jag inte gå in på. Det finns fortfarande människor vi behöver prata med och lämnar vi ut för mycket information riskerar vi att påverka utredningen.

Enligt Bengt Nordlöf är det en fortsatt stor styrka som jobbar med att lösa mordet. Men fler vittnesuppgifter behövs.

– Är det någon som har sett eller hört något som kan förknippas med brottet är vi tacksamma om folk hör av sig, säger Bengt Nordlöf.

42-åringen är känd av polisen sedan tidigare och har bland annat dömts för narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Skallberget

Mer i ämnet