Xenia om vargfrågan: ”Det är populärt att skjuta djur i Sverige”

Publicerad

Kött-, tiggeri-, varg- eller bensinfrågan – vilken engagerar mest? Och hur ser samtalsklimatet ut i Sverige? Vi har träffat ett gäng studenter på Mälardalens högskola i Västerås, för att höra vad de tycker.

Under hösten storsatsar SVT på projektet Sverige möts, där vi kommer att spegla en rad frågor där åsikterna går skarpt isär. 

Möt – och lyssna till – din meningsmotståndare

Vill du matchas ihop med någon som har helt andra åsikter än du själv? Syftet är inte att alla ska bli överens, utan att få folk med olika åsikter att mötas och lyssna på varandra. Du kan börja med att svara på några frågor här.

Så går det till:

Visa

svt.se/sverigemots finns sju frågor som vi vet är polariserande. Den som vill vara med i projektet svarar på frågorna, och matchas sen mot en meningsmotståndare som bor hyfsat nära.

Ni kan sedan träffas antingen på egen hand på ett café eller annan offentlig plats, eller på ett event som SVT anordnar den 23 november på åtta orter över hela landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sverige möts

Mer i ämnet