Prins William har svarat på Meghan Markles och prins Harrys påståenden i intervjun med Oprah Winfey. Foto: Joe Pugliese/James Tallas/TT

Prins Williams ord efter intervjun: ”Inte en rasistisk familj”

Uppdaterad
Publicerad

Prins William försvarar den brittiska kungafamiljen i ett par första ord till media sedan Meghan Markles och prins Harrys omtalade intervju med Oprah Winfey.

– Vi är inte en rasistisk familj, säger prins William till Sky News.

I helgen lade det före detta kungliga prinsparet Harry och Meghan Markle ut orden om kungafamiljen i en två timmar lång intervju.

Bland annat hävdade paret att en person inom det brittiska kungahuset uttryckt oro inför möjligheten att deras son skulle ha svart hudfärg.

Meghan Markle berättade också att hon kände sig isolerad och att hon hade självmordstankar under sin tid som en del av kungahuset.

Prins Harry har efter intervjun förtydligat att det varken var drottning Elizabeth eller hennes make prins Philip som uttryckte sig kring barnets hudfärg.

William: Inte pratat med min bror

På torsdagen yttrade sig prins William, prins Harrys bror, för första gången sedan intervjun. Han har ännu inte pratat med sin bror, men planerar att göra det, berättar han för Sky News.

Han säger även bestämt till tidningen att familjemedlemmarna inte är rasister.

Drottning Elizabeth har redan svarat på prinsparets ord via ett uttalande, där hon lovar att gå till botten med påståendena.

”Hela familjen är bedrövad över att få veta omfattningen av hur utmanande de senaste åren har varit för Harry och Meghan”, säger drottningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.