Den ryske ex-dubbelagenten Sergej Skripal har skrivits ut från det sjukhus i brittiska Salisbury där han vårdats sedan den 4 mars. Foto: TT

Sergej Skripal utskriven från sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Den ryske ex-dubbelagenten Sergej Skripal har skrivits ut från sjukhuset, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Uppgiften kommer från den engelska hälsomyndigheten NHS England.

Skripal och hans dotter Julia hittades avsvimmade på en bänk i Salisbury i södra England den 4 mars. De misstänks ha förgiftats med det Sovjettillverkade nervgiftet novitjok.

Nervgiftsattackerna i Storbritannien

Sergej Skripal har vårdats på distriktssjukhuset i Salisbury sedan dess. Julia Skripal skrevs ut den 10 april. Båda har förts till hemlig plats efter sin utskrivning.

”Fantastiska nyheter”

”Det är fantastiska nyheter att Sergej Skripal är frisk nog att lämna Salisburys distriktssjukhus” skriver sjukhusets direktör Cara Charles-Barks i ett uttalande.

”Det har varit en svår tid för alla inblandade. Jag vill tacka allmänheten för allt stöd, och rikta ett särskilt tack till vår personalstyrka och alla som jobbar så hårt bakom kulisserna”, fortsätter hon.

Storbritannien har anklagat Rysslands regering för att ligga bakom giftattacken, vilket föranledde en diplomatisk kris mellan länderna. Ryssland nekar all inblandning i attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nervgiftsattackerna i Storbritannien

Mer i ämnet