• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med eleverna till det nya klassrummet i tunnelbanan i klippet. Foto: Emil Larsson/SVT

Ukrainska elever flyttas till skolor nere i tunnelbanan

Uppdaterad
Publicerad

Charkiv – en stad i norra Ukraina som är extra hårt drabbad av rysk beskjutning försöker komma med en lösning för dess skolelever. Ett projekt genomförs för att kunna låta skoleleverna plugga i säkerhet.

Staden har påbörjat ett projekt som omvandlar skyddsrummen i Charkivs tunnelbanestationer till skolor.  

– Vi måste lämna våra barn under jorden eftersom Ryssland bombar vårt land varje dag, berättar Nataliya Yurova, mamma till ett av barnen.  

Kriget i Ukraina

Skolsalarna som färdigställts i tunnelbanestationen har plats för över 1000 elever. Staden har som plan att bygga en skola helt under jorden för att kunna anpassa sig till ryska invasionen.

Se den underjordiska skolan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet