Mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-un kan bli av – trots allt. Foto: TT

Trump öppnar på nytt för möte med Nordkorea

Uppdaterad
Publicerad

I går ställde USA:s president Donald Trump in det planerade mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Men nu går Trump ut och säger att mötet kan bli av trots allt, skriver Reuters.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har Donald Trump nu gått ut med att mötet mellan honom och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un kan bli av i alla fall.

Den 12 juni skulle det planerade mötet ha ägt rum, ett möte som ställdes in av USA:s president igår. Nu menar presidenten att mötet kan komma att äga rum som planerat, kanske även på samma datum som det inställda mötet skulle ha skett, det skriver Reuters.

Nordkorea-krisen

Nordkorea vill mötas

Nordkorea meddelar att även de vill mötas och prata. ”När som helst, på vilket sätt som helst”, var svaret efter Trumps avhopp från det planerade toppmötet.

– Vi upplyser åter USA om att vi är villiga att sitta ansikte mot ansikte, när som helst, på vilket sätt som helst, för att lösa problemen, sades det i ett uttalande från nordkoreanska utrikesdepartementet.

Trump är positiv

Trump gläds av det senaste svaret från Nordkorea och skriver att framtiden får utvisa om kontakterna med Nordkorea kommer att leda till fred och välstånd.

– Att Nordkorea gjorde ett så produktivt och varmt uttalande är väldigt goda nyheter, skriver Trump.

Under fredagen uttryckte Trump större förhoppningar i frågan om att ett möte med Kim Jong-Un i Singapore trots allt kan bli av.

– Det skulle till och med kunna bli den 12:e. Vi pratar med dem nu, säger Trump i ett uttalande i Vita huset, enligt flera medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet