Nils van der Poel Foto: Bildbyrån

Dagens OS-nyheter 11/2

Uppdaterad
Publicerad

SKRIDSKOR: Nils van der Poel satte världsrekord och vann guld

Nils van der Poel satte världsrekord på 10000 meter när han vann sitt heat på 12.30,74. Därmed följde han upp guldet på 5000 meter med ett nytt på 10000 meter.

OS i Peking 2022

SKIDSKYTTE: Silver till Elvira Öberg efter stark avslutning

Elvira Öberg sköt fullt – men var ändå chanslös mot norskan Marte Olsbu Röiseland. Hon bärgade dock en silvermedalj efter en riktigt stark avslutning.

ISHOCKEY: Damkronorna totalt överkörda av Kanada i kvartsfinalen

Damkronorna var totalt chanslösa i OS-kvartsfinalen mot Kanada. Siffrorna skrevs till 0–11.

LÄNGDSKIDOR: Fina gesten efter guldet – väntade in loppets sämsta åkare

Carlos Andre Quintana kom tvärsist i 15 kilometer klassiskt på OS. I målfållan möttes han av en kram från mästaren Iivo Niskanen.

LÄNGDSKIDOR: Landslagschefen efter Karlssons kollaps: ”OS ska vara kul – inte bara stress”

Frida Karlsson har två misslyckade lopp bakom sig i OS – på lördag väntar stafett. – För henne har det handlat mycket om att sänka axlarna, hon har haft ett tryck på sig men hon är bara 22 år och gör sitt första OS, säger landslagschefen Anders Byström till SVT Sport.

LÄNGDSKIDOR: Här är Sveriges lag i stafetten

Trots kollapser och svaga placeringar både i skiathlonen och 10 km klassiskt får Frida Karlsson en plats i stafettlaget över 4x5 km på lördag morgon.

SKIDSKYTTE: Tandrevold efter kollapsen: ”Gav allt”

Ingrid Landmark Tandrevold hade chansen på en OS-medalj. Då tog norskan ut sig så hårt att hon kollapsade efter målgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet