Foto: BildbyrånVisa alla (7)
Visa alla (7)

Senaste nytt: Corona och idrott

Uppdaterad
Publicerad

Matcher skjuts upp och restriktioner ser olika ut på olika ställen. Här rapporterar vi om senaste nytt kring hur pandemin påverkar idrotten.

Direktrapport · Corona och idrott

Coronautbrott i Newcastles trupp – Premier League-match flyttas

Flera spelare och personal i Premier League-klubben Newcastle har testat positivt för corona. Därför skjuts matchen mot Aston Villa, som skulle ha spelats på fredag, upp.

Det är första matchen i Premier League att skjutas upp på grund av corona sedan ligan återstartade i juni. Aston Villa skriver i ett uttalande att de står bakom beslutet.

Redan under söndagen konstaterades positiva fall i klubben och man har stängt ner sin träningsanläggning för att minska spridningen av viruset.

"Flera spelare och personer i personalen har nu satt sig i karantän i hemmet efter att ha testat positivt de senaste dagarna." skriver klubben i ett uttalande.

(TT)

SVT · Patrik Lagerkvist

Newcastles trupp isolerad efter smittoutbrott

Newcastle har stängt träningsanläggningen och satt hela A-truppen i självkarantän efter ett covid-19-utbrott i klubben, enligt The Guardian. Tidningen skriver att Newcastles möte med Aston Villa på fredag riskerar att skjutas upp, vilket i så fall skulle vara den första Premier League-matchen som skjuts upp på grund av coronasmitta sedan förra säsongens spel återupptogs i juni.

Tränaren Steve Bruce ska ha ställt in en planerad träning på söndagsmorgonen efter att fyra spelare och en ledare testat positivt. Nya tester av A-laget och kretsen kring det gjordes och resultaten därifrån var tillräckligt alarmerande för att isolera hela truppen, skriver The Guardian.

Newcastles svenske landslagsback Emil Krafth var en av flera spelare som saknades när laget vann sin senaste match, 2–0 mot Crystal Palace i fredags.

(TT)

SVT · Moa Jörnmark

Två coronafall i IFK Norrköping

IFK Norrköping slåss om en av de sista Europa-platserna. Men nu har laget drabbats av två coronafall. Både Simon Thern och Linus Hallenius har testats positivt och missar morgondagens match mot Hammarby.
– De är därför inte uttagningsbara till morgondagens match. Vi har följt alla restriktioner och protokoll och med anledning av de positiva testen har alla spelare och ledare testats. Alla övriga test var negativa, säger tränaren Jens Gustafsson på klubbens hemsida.

SVT · Daniel Grefve

När slutar detta coronavirus jag vill ser på fotboll live ju

Johan Holmström

Smitta i Oskarshamn skjuter upp ännu en match

Även tisdagens SHL-match mellan Färjestad och Oskarshamn skjuts på framtiden. Ett coronautbrott i bortalaget har redan tvingats klubben skjuta upp två matcher och smittoläget påverkar alltså fortfarande klubbens möjlighet att spela i SHL.

Ett nytt speldatum kommer att spikas inom kort.
(TT)

SVT · Daniel Grefve

Covid-19 i Västerås – elitseriematch skjuts upp

Coronaviruset har börjat spridas i Västerås elitserielag. I dag fick klubben ett andra bekräftat fall i spelartruppen, dessutom har flera andra spelare och ledare symptom.

Nu har Svenska bandyförbundet fattat beslutet att skjuta upp dagens bortamatch mot Vänersborg. Istället ska den spelas den 16 december, meddelar VSK på sin hemsida.

SVT · Daniel Grefve
SVT · Martin Almroth
SVT · Martin Almroth

Världscuplopp flyttas

Snöbrist ställer till det för nästa helgs alpina världscuptävlingar i franska Val d'Isère. Tävlingarna – storslalom för herrar – flyttas därför till italienske Santa Catarina samma datum.

Enligt planen ska det även köras farttävlingar för herrar i Val d'Isère den 13 till 16 december men även de loppen riskerar att flyttas.

Detsamma gäller damernas farttävlingar på samma ort den 18 till 20 december.

SVT · Simon Sjöstrand

Coronasmitta inför skidskyttepremiären

Den ryske skidskytten Anton Babikov, plus två läkare och en massör, har testats positivt för covid-19, skriver det ryska förbundet på Instagram enligt NRK.

Det är nu upp till de finländska arrangörerna att avgöra om Ryssland får delta i världscuppremiären i Kontiolahti i helgen.

Så länge är hela den ryska truppen isolerad på sitt hotell.

Även i Lettlands och Moldaviens trupp finns bekräfta positiva fall, meddelar det internatioenlla skidskytteförbundet på Twitter.

SVT · Simon Sjöstrand

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer