Falkenbäcks ilska: ”Hon ska inte få fortsätta tävla”

Uppdaterad
Publicerad

Dopningsmisstänkta Kamila Valieva får tävla vidare i OS.

Beslutet landar inte väl hos Lotta Falkenbäck, SVT Sports mångårige expert.

– Jag tycker det är mycket, mycket märkligt, säger hon.

Tidigare i dag kom beskedet att 15-åriga konståkningsstjärnan Kamila Valieva får fortsätta tävla i OS. Detta trots att ryskan misstänks för doping.

Beslutsfattande Cas hänvisar bland annat till att Valieva bara är 15 år och att hon inte testat positivt under OS i Peking. Under omständigheterna skulle det skada henne irreparabelt att stoppa henne från att tävla under OS, anser Cas.

OS i Peking 2022

Beskedet har bland annat tagits emot av ilska. Senast i ledet att rasa mot beslutet är Lotta Falkenbäck, konståkningstränare och mångårig expert på SVT Sport.

– Det ger helt fel signaler. När man ertappas med ett ämne som inte är tillåtet, då ska man inte få fortsätta tävla. Det är otroligt tråkigt för Kamila och konståkningen, men det är märkligt att hon får fortsätta, säger hon.

Falkenbäck lider samtidigt med ryskan.

– Hon är en enastående åkare. Det känns i hjärtat når något sådan här händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet