Kenneth Hansen: ”Dags kliva åt sidan”

Publicerad

Bilsportförbundet meddelade i går att ordföranden Lars Pettersson avgår med omedelbar verkan. I dag kom beskedet att vice ordförande inte ställer upp för omval. Nu kommer kritik från en av svensk motorsports största – Kenneth Hansen.

Det har varit stormiga veckor i Svenska Bilsportförbundet. SVT Sport har avslöjat att styrelsen åkte till Indy car-finalen för medlemmarnas pengar. Resan kostade 300 000 kronor och revisorn föreslog att styrelsen inte skulle få ansvarsfrihet. Kritik har också kommit från flera distrikt och i går meddelade ordförande Lars Pettersson att han avgår. I går meddelade också vice ordförande Daniel Nyman att han inte ställer upp för omval som han först tänkte.

– När revisorerna har en kritik då är det befogat, och det vet man i alla företag. När det händer är det någonting som inte är bra. Och jag tycker att Lars (Pettersson, ordförande) tar ett rätt beslut då det varit väldigt mycket kritik och fokus. Då är det dags att kliva åt sidan så fokus kommer på sporten igen, säger motorlegendaren Kenneth Hansen till SVT Sport.

Kritik för alkoholnoter

Så sent som i måndags kunde SVT berätta att revisorn kritiserade styrelsen och generalsekreteraren för alkoholnotor och att medlemmar fått betala delar av anhörigas kostnader av resan.

– Revisorerna hade ju kritik mot utgifterna som var på resan med alkohol. De brukar inte ha kritik om det inte är befogat, säger Kenneth Hansen och fortsätter:

– Jag tror att det kan vara bra man gör sådana resor, träffar stall och banar väg där man visar att Svenska bilsportförbundet är på frammarsch. Men det är klart att man måste välja resor som är i balans sett till utgifterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.