I Jönköpings län fortsätter förtroendet för Annie Lööf (C). Men det är egentligen för tidigt att diskutera det, enligt distriktsordförande Torbjörn Egerhag. Foto: Anette Wiik P4 Jönköping

Fortsatt förtroende för Lööf (C) i länet

Uppdaterad
Publicerad

Centerledaren Annie Lööf (C) får fortsatt förtroende av partiets distriktsstyrelse i Jönköpings län, trots besvikelserna över valresultatet. Det är inte rätt läge att lyfta sådan kritik nu, enligt ordförande Torbjörn Egerhag.

Partiledare för Centerpartiet, Annie Lööf, har skickat ut ett mail till landets C-politiker där hon skriver: ”Det är mycket ledsamt och ger anledning till självrannsakan”. SVT Nyheter har tagit del av brevet.

– Bilden från styrelsen och de medlemmar som jag har träffat efter valet är att det finns ett fortsatt förtroende. Vi tror på politiken som hon bedriver, säger partiets distriktsordförande Torbjörn Egerhag.

Val 2022

Kallar det för plånboksval

Han hävdar att de som röstat har velat säkra hösten och inte tänkt så mycket längre fram i tiden. Han kallar valet för ett plånboksval.

– De stora långsiktiga frågorna för Sverige är klimat, kompetensförsörjning och ett öppet fritt samhälle. Där känner jag att vi har rätt politik.

Men då krävs det ju röster för att kunna driva en sådan politik?

– Ja, absolut. Men då måste vi ställa oss motfrågan om det var Annie som orsakade det. Det är alldeles för tidigt ställda frågor, nu börjar förhandlingarna om hur landets ska styras, både riks och lokalt.

Han säger att arbetet med att bestämma framtidens politik ska göras på stämman nästa år.

Hör SVT:s politiska kommentator i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag har mycket svårt att föreställa mig att Annie Lööf sitter kvar som partiledare för Centerpartiet 2026, säger han i Aktuellt. Foto: SVT & TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet