Misstänktes för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse – mannen släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en polisinsats i Ljungsbro, norr om Linköping, i fredags anhölls en man skäligen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Under söndagen släpptes mannen som dock inte är avförd från utredningen.

På söndagen släpptes den man som i fredags greps och senare anhölls efter en polisinsats i Ljungsbro. Det rapporterar P4 Östergötland. Enligt polisen var mer än en patrull varit på plats och insatsen ska ha varit en del i en pågående förundersökning gällande ett grovt brott.

Insats under fredagsförmiddagen

– Det handlar om grovt brott och insatsen har varit i Ljungsbro, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Linköping

På sin sajt skriver polisen att inga detaljer kan lämnas med anledning av förundersökningssekretess.

– Jag kommer inte ge några ytterligare kommentarer, säger Daniel Axelsson, chef för enheten för grova brott vid Linköpingspolisen.

På grund av förundersökningssekretessen kan inte heller den anhållna personens advokat, Gustav Sandberg, uttala sig i frågan.

– Det jag kan säga är att min klient förnekar brott, säger han till SVT Nyheter Öst.

Förundersökningsledare är åklagare Ulrika Lindsö vid Riksenheten för internationell och organiserad brottslighet (RIO), uppger polisen på sin sajt.

Uppgift: Kopplas till explosion i Garnisonen

Det har den senaste tiden inträffat flera allvarliga händelser i Linköping. Det handlar om anlagda bränder, bombhot och explosioner. Men om insatsen har samband med dessa händelser är oklart.

Källor till Corren uppger dock att dagens anhållan rör explosionen på Garnisonen 19 augusti. En kraftig explosion skedde i samband med att nationella bombskyddet arbetade med ett misstänkt farligt föremål som polisen hade i sitt förvar. Ett förråd totalförstördes och flera andra byggnader skadades.

Enligt P4 Östergötland är mannen som släppts inte avförd från utredningen och förundersökningen fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet