Besöksnäringen vittnar om en bra sommar, samtidigt som besökstrycket skapat vissa utmaningar. Foto: Patrik Widegren /SVT

Besöksnäringen: ”Hittills en toppensommar”

Uppdaterad
Publicerad

Många som vaccinerats och lättade coronarestriktioner gjorde Gotland till ett mecka för turister i sommar. Mer än 130 000 personer vistades mitt i sommaren på ön, jämfört med de drygt 60 000 som bor året runt.

Medeltidsveckans slut och skolstart innebär att antalet turister nu minskat kraftigt. Då kan det vara läge att summera sommaren så här långt.

Frida Ganshed är verksamhetsledare för Gotlands Förenade Besöksnäring. Även om alla inte uppskattat trängsel, högljutt festande och köer, så har sommaren varit väldigt bra för de företag som lever på turismen.

I klippet ovan hör du Frida berätta om sommaren och om vad Gotland behöver göra för att kunna ta emot besökare på ett bra sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet