Ubåtsägaren Peter Madsen sitter häktad, misstänkt för mord på journalisten Kim Wall. Foto: TT

Efter fyndet: Peter Madsen vägrar prata med polisen

Uppdaterad
Publicerad

Mordmisstänkte Peter Madsen vägrar att prata med polisen efter nya fynden av den svenska journalisten Kim Walls kvarlevor.
– Vi har fått besked av hans försvarare att han inte vill uttala sig just nu, säger Jens Möller som leder utredningen.

I fredags hittade polisen Kim Walls huvud och ben i två påsar som hölls nere med tyngder i vattnet i Kögebukten utanför Köpenhamn. En av påsarna innehöll även en kniv.

Fynden går stick i stäv med vad Peter Madsen tidigare har hävdat i förhör, att Kim Wall dog i en olycka när hon fick en 70 kilo tung metallucka i huvudet på ubåten Nautilus. Huvudet hade nämligen inga spår av skallfrakturer.

Vill inte prata

Nu vill polisen ha en förklaring från Peter Madsen, men det är tyst från den mordmisstänktes sida. Polisen har fått besked från hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark att han inte önskar uttala sig för ögonblicket, uppger den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Enligt dansk lag har en misstänkt rätt att neka till att svara på frågor, men polisen hoppas att han ska ändra sig.

Försökt matcha dna

Samtidigt har norsk polis undersökt om Peter Madsens dna kan matchas med ouppklarade mordfall i Norge. Polisen har dock inte fått någon träff, uppger Ekstra Bladet. Madsens dna kommer även att kontrolleras i samband med olösta mordfall i Sverige.

Madsen nekar till både mord och att ha styckat kroppen. Han har häktats fram till den 31 oktober då en domare ska besluta om han ska fortsätta vara frihetsberövad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet