Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I de nya bullar som hittats vid Pildammsparken i Malmö finns vassa metallbitar. Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen, uppmanar alla hundägare att vara uppmärksamma. Foto: Polisen/SVT

Nya fall av farligt preparerade bullar i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in nya anmälningar om mat som preparerats med farliga föremål i Malmö. Även den här gången rör det sig om bullar som innehåller vass metall.

– De senaste dagarna har vi fått in flera anmälningar från området runt Pildammsparken, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.

På tisdagsmorgonen upptäckte en kvinna som var ute med hunden ett 20-tal bullar utslängda på trottoaren på Bodekullagatan. Inuti bullarna fanns det vassa metallbitar. Kvinnan plockade med sig bullarna och hennes hund kom inte till skada.

– I lördags fick vi in flera anmälningar från Carl Gustafs väg. Där hade flera hundägare hittat preparerade brödbitar, säger Nils Norling.

I helgen kom det också in en anmälan om bullar med röda metallskärvor som hittats på Spånehusvägen.

– De här bullarna ser ut ungefär som potatiskroketter och det är något vi känner igen från tidigare anmälningar, säger Nils Norling.

Konstiga korvbitar

Det har också kommit in en anmälan som rör Själlandstorget. Där hittade en kvinna som var ute med sin hund i måndags uppställda korvbitar på en gräsyta. Hon tog med sig korvarna hem och när hon undersökte dem hittade hon små svarta bitar. Hon har också berättat för polisen att korvarna hade en konstig konsistens.

– Den händelsen räknar jag inte riktigt in bland de andra, säger Nils Norling.

– De här korvbitarna var inte preparerade som annat som hittats. Men kvinnan gjorde precis rätt. Hon hittade något misstänkt och kontaktade omedelbart polisen

Vädjat till allmänheten

Malmöpolisen har under de senaste två åren fått in en lång rad anmälningar om bullar och annan mat som preparerats med glasbitar eller vass metall som ska skada djur som äter dem. Polisen har vädjat om allmänhetens hjälp, men har ännu inte lyckats gripa någon gärningsperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundattackerna i Malmö

Mer i ämnet