Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Rebecca Karlsson/SVT Sport

Hockeyfeber i klassiska fotbollsstaden – lagen har nu lika många SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Växjö Lakers tog sitt fjärde SM-guld på måndagen har de nu lika många SM-guld som Östers iF. SVT Småland gick ut på stan för att höra vilken sport som några Växjöbor gillar bäst. 

– Jag gillar hockey. Jag tycker det är kul och det är publikfest. Växjö är säkert en fotbollsstad om man är intresserad av fotboll men det är inte jag – än i alla fall, säger Jeanette Svahn som var på plats när guldmatchen spelades.

– Jag är lite trött men glad i dag, säger hon med ett stort leende på läpparna.

Växjö

Loggor på mössor och halsdukar

På Storgatan i Växjö syns flera personer vandra omkring med halsdukar, mössor och kepsar med Lakers logga. Anna Storbjörk, som har både scarf och mössa dagen till ära, säger så här om vilken av de två nationalsporterna som definierar staden:

– Jag gillar både Öster och Växjö DFF också, de spelar ju i allsvenskan. Men Lakers är nog det som är närmast mitt hjärta. Det händer lite mer, fotbollsmatcher blir ibland lite långtråkigt.

Karl Nilsson Lejtzén är inne på samma linje.

”Vi är en idrottsstad”

– Hur många bor vi här, 90 000, och vi har ju Växjö Lakers, Vipers, friidrotten, fotboll både damer och herrar. Det måste ju vara nåt unikt ju, mycket mycket bra!

Men för dig, är Växjö en fotbolls- eller en hockeystad?

– Det är en idrottsstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet