Sex personer har nu begärts häktade – de är misstänkta för människohandel. Foto: TT

Sex personer begärs häktade för människohandel

Publicerad

Åklagare har beslutat att begära sex personer häktade för inblandning i den stora människohandelsutredning som just nu pågår.

I tisdags greps tio personer, misstänkta för människohandel, vid en stor insats styrd av polisen i Växjö. Människor misstänks ha tvingats till att tigga i Sverige och under tiden ha bott under miserabla förhållanden i bland annat Hultsfred och Virserum.

Under torsdagen beslutade åklagare att begära sex personer häktade i utredningen. Men misstankarna kvarstår mot de övriga. 

Alla fortfarande misstänkta

– Utredningen fortskrider i samtliga fall, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i Syd, till SVT Nyheter Småland.

Nio av de som greps i tisdags är misstänkta för människohandel för alla utom en person. För honom är brottsrubriceringen penningtvättsbrott i näringsverksamhet.

Två gripna i Bulgarien

– Vi har även två personer som är gripna i Bulgarien och som är häktade i sin utevaro, samt en misstänkt gärningsman som är häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i Syd, till SVT Nyheter Småland.

Häktningsförhandlingarna är planerade till fredagen klockan 10.00.

Ytterligare en gripen på torsdagskvällen

Under torsdagskvällen greps ytterligare en person i Bulgarien, på flygplatsen i Sofia, enligt Robert Loeffel. Den gripne personen har varit internationellt efterlyst och är nu misstänkt för delaktighet i människohandeln. Personen har begärts utlämnad till Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Människohandel med tiggare

Mer i ämnet