Sergiu Tanurcov hoppas få komma tillbaka till jobbet i Docksta. Men tiden håller på att rinna ut. Foto: Thomas Sundberg / SVT

Glädjebeskedet: Sergiu får stanna

Uppdaterad
Publicerad

Till slut kom så beskedet familjen Tanurcov i Ullånger väntat så länge på: pappa Sergiu får arbetstillstånd.

– Äntligen är kampen och ovissheten över, jublar han.

På tisdagen kom det efterlängtade beskedet.

– Jag kollade mejlen och såg att det var ett från Migrationsverket och ringde upp och de berättade att jag fått arbetstillstånd igen, berättar en glad men förkyld Sergiu från hemmet i Ullånger.

Fallet Sergiu

Tillbaka som turister

I slutet av förra året tvingades han och frun tillsammans med deras två barn lämna Sverige och det liv de bygg upp under nästan tio års tid för att åka till hemlandet Moldavien. Hans arbetstillstånd drogs in på grund av en byråkratisk detalj.

I slutet på mars var de dock tillbaka i Sverige på ett turistvisum medan de väntade på Migrationsverkets beslut. Nu återstår förhoppningsvis bara lite pappersarbete, sedan kan Sergiu gå tillbaka till jobbet igen – för det har han kvar.

Spelande tränare

– Förhoppningsvis går det att lösa på plats här, kanske i Sundsvall, så jag slipper åka till ambassaden i Bukarest för att få tillståndet. Jag ska undersöka det på torsdag, säger Sergiu som dessutom har fler saker att se fram emot.

På lördag drar nämligen fotbollssäsongen i gång och som spelande tränare har Sergiu en viktig roll.

– I år spelar Höga Kusten i division 3 så det kommer att bli tufft men vi ska kriga om poängen. Men först måste jag bli frisk om det ska bli spel för mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Sergiu

Mer i ämnet