Ja till exploatering Foto: SVT

Öviksföretag ny delägare i Markus Näslunds Åreprojekt

Uppdaterad
Publicerad
Nordiska Centrumhus, med kopplingar till både Örnsköldsvik och Umeå, går in som delägare till Projekt Rödkullen Panorama i Åre.
Markus Näslund blev ensam majoritetsägare sedan brottsmisstänkte Östersundsprofilen Daniel Kindberg hoppade av.

Rödkulleprojektet har pågått i snart tio år. Det började med att norske skidlegendaren Björn Dählie planerade för en helt ny by på Åreskutans västsida.

Men 2015 sålde han vidare till förre hockeyproffset Markus Näslund från Örnsköldsvik och Östersundshems dåvarande vd Daniel Kindberg.

Hoppade av

I våras hoppade dock Kindberg av då han misstänks för ekonomisk brottslighet och Näslund stod kvar som majoritetsägare med 85 procent; resten ägs av Skistar.

Under måndagen blev det klart att Näslund får sällskap av Nordiska Centrumhus som äger flera fastigheter i såväl Umeå som Örnsköldsvik, bland annat ÖA-huset.

7 000 nya bäddar

– Vi är glada att vi fått förmånen att bli en del av det unika projektet Rödkullen Panorama i Åre. Ett projekt som ligger helt i linje med Nordiska Centrumhus målsättning om att satsa på norrländska bolag och fastighetsprojekt med tydliga miljö- och hållbarhetsambitioner, säger vd Håkan Martinell från Örnsköldsvik.

Den nya byn planeras att bebyggas med bland annat hotell, restauranger och stugor. Totalt rör det sig om 7 000 bäddar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ekobrottmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet