Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Välkände TV-programledaren Hasse Aro dödshotades på nätet av den 24-åring som nu ställs inför rätta för mordet på en 20-åring i Ånge 2019. Det sedan ”Efterlyst” med Aro som programledare tagit upp fallet. Foto: Foto: Christine Olsson/TT

TV-profilen Hasse Aro hörs i rättegången om Ångemordet efter dödshot

Uppdaterad
Publicerad

När rättegången mot den 24-åring som misstänks för mordet på en 20-årig man i Ånge 2019 fortsätter under torsdagen tar en välkänd TV-profil plats i vittnesbåset.

Hasse Aro, mångårig programledare för ”Efterlyst”, ska höras om de dödshot 24-åringen riktade mot honom sedan programmet tagit upp fallet.

När vi pratar med Hasse Aro på förmiddagen så gör han sig redo för att närvara på länk vid rättegången. Han berättar att det är ovanligt att han får hot, och att det känns skönt att 24-åringen nu går igenom rättegången för mordet i Ånge.

Ung man mördad i Ånge

Hotade programledare, psykolog, polis på nätet

Målsägandebiträdet Staffan Blyberg hoppas på att 24-åringen ska behöva betala 15 000 kronor till alla tre klienter.

– Vår förhoppning är att den som nu är tilltalad för brottet ska dömas och i detta fallet hot mot samtliga tre målsäganden, säger han.

En kvinnlig psykolog som medverkade i ”Efterlyst”-inslaget om Ångemordet blev också hotad då 24-åringen skrev på flashback att han skulle ”knulla henne”.

Även en kriminalinspektör vid polisen i Västernorrland har dödshotats av 24-åringen.

Hör Hasse Aro om vad han tycker om situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung man mördad i Ånge

Mer i ämnet